Přejít na obsah stránky

Na Světový den vody, který každoročně připadá na 22. březen, si připomínáme potřebnost přístupu k čisté pitné vodě pro všechny. Letošní téma, stanovené Organizací spojených národů, "Voda pro mír", zdůrazňuje vodu jako klíč k míru a dobrým vztahům jak v lokálních komunitách, tak globálně. Voda se stává univerzálním symbolem míru.

Jsme si vědomi hodnoty pitné vody, proto se zaměřujeme na její kvalitu a neustálé zlepšování udržitelných technologií pro její úpravu. Tyto snahy chrání přírodu a zajišťují budoucím generacím přístup k vodě.

"Možnost otevřít kohoutek a pít čistou vodu kdykoliv, je výsledek každodenní práce obsluhy úpraven vod a zaměstnanců dispečinku. Tato práce není vždy na první pohled vidět, ale vyžaduje maximální nasazení a úsilí. Dnešní doba je závislá na moderních technologiích. Přenáší se informace na centrální dispečink, což umožňuje vzdálený dohled zaměstnanců nad pitnou vodu nepřetržitě. Tato součinnost zaručuje vždy nejlepší výsledky jak kvality, tak i dostatečné množství pitné vody pro naše odběratele, “ uvádí vedoucí úpraven vody Hamry a Monaco pan Karel Laštůvka.

V březnu jsme oslovili děti, vnoučata našich zaměstnanců. Jejich úkolem bylo namalovat obrázek, napsat příběh či vyrobit výrobek na téma Voda kolem nás. Zorinka (9.let) napsala:“ Voda je součástí našeho života. Jaké by to asi bylo, kdybychom vodu neměli? Na to je přeci lehká odpověď. Bez vody nelze žít, bez vody bychom umřeli.“

Vodárenská společnost Chrudim, a.s. dodává vodu pro 95 tisíc obyvatel. Společnost obsluhuje 7 úpraven vody, z nichž největší jsou ÚV Hamry, ÚV Monaco. Všechny vodárny, které provozuje Vodárenská společnost Chrudim, a.s. dohromady v současné době vyrábí 150 litrů za sekundu pitné vody.

Děkujeme všem zaměstnancům Vodárenské společnosti Chrudim, a.s., kteří se každodenně starají o to, aby z kohoutku tekla kvalitní pitná voda.

Přejít na navigaci