Přejít na obsah stránky

Vážení zákazníci, od úterý začala výměna poškozených kanalizačních poklopů na Hlinecku. Omlouváme se za komplikace na silnicích.

Tyto opravy jsou nutné pro plynulejší a klidnější jízdu na dopravních komunikacích.  Místa oprav kanalizačních poklopů jsou dostatečně zabezpečena dopravními značkami, ale i přesto je nutné dbát při jejich objíždění zvýšené opatrnosti. Poklopy se dále budou vyměňovat postupně i na Lužsku, Heřmanoměstecku a Chrudimsku. Výměna by měla být provedena do konce měsíce listopadu. Dílo je prováděno prostřednictvím odborné firmy, která instaluje samonivelační poklopy s tlumením mezi víkem a rámem, což ve výsledku snižuje hluk při přejezdu vozidlem. Náklady na výměnu 100 kusů kanalizačních poklopů činí cca 1,5 mil Kč.

„Vlastní těleso poklopu je uloženo do vysokopevnostní rychletuhnoucí cementové směsi, na níž je svrchní vrstva zapravená horkou balenou asfaltovou směsí. Přechod mezi původní vozovkou a opravou je proveden tavitelnou asfaltovou páskou. To vše zabezpečuje dlouhodobě kvalitní usazení kanalizačních poklopů“, informoval Ing. Václav Kloboučník výrobně-technický ředitel, VS Chrudim.

Děkujeme za pochopení.

Přejít na navigaci