Přejít na obsah stránky

V uplynulých mrazivých dnech řešili naši provozní technici nejednu opravu. Z velké části jsou na vině zmíněné mrazy, v některých případech mráz problém pouze urychlil. „Denně řešíme poruchy na vodovodních řadech, musím ale říci, že odstávky vody jsou na minimální dobu a jedná se vždy o velmi malý počet odběratelů. I během krátké odstávky v případě potřeby poskytujeme náhradní zásobování a to pomocí kanystrů s pitnou vodou“ uvádí vedoucí chrudimského provozu VS Chrudim Miloslav Prokeš.

Za poslední týden se jedna z větších odstávek v důsledku poruchy v Chrudimi týkala mateřské školy Na Valech a Katastrálního úřadu, ale i tam šlo řádově o pár hodin.

Během víkendu bylo nahlášeno i pár zamrzlých vodoměrů. Ve všech případech se jednalo o trvale neobydlené objekty. „Lidé si zvykli na mírné zimy a ta letošní je překvapila. Opravdu je potřeba vodoměry v takovýchto nemovitostech zabezpečit proti mrazu, uzavřít sklepní okna a vodoměrné šachty a zařízení obalit nepromrzajícím materiálem“ doplňuje vedoucí provozu Luže Stanislav Libřický.

Přejít na navigaci